psikoloji forum
   Bülent Budak     Füsun Budak     Messenger Danışma      Telefon Danışma        E-Mail Danışma
                                       Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak             Uzm.Psikolog Füsun Budak        psikoloji       psikoloji       psikoloji     psikoloji         
  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

Dünya Evi
 BB Psikolojik Danışmanlık Forumu | EVLİLİK | Dünya Evi
Mesaj icon Konu: bir türlü ayrılamıyorum ne yapacağımı şaşırdım :( Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ynsressam
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3

Alıntı ynsressam Cevaplabullet Konu: bir türlü ayrılamıyorum ne yapacağımı şaşırdım :(
    Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2010 Saat 01:15
merhabalar.
öncelikle böyle güzel bir sitenin kurulmasına emegi gecen bütün arkadaşlara teşekkürlerimi iletmek isterim.

benim yaklaşık 7 senelik bir birlikteliğim var.bu 7 sene içerisinde ilk 4 senesi harikaydı ve parmakla gösterilecek bir ilişkiydi.ne olduysa son 3 sene içerisinde kız arkadaşımda değişmeler oldu agresifleşmeler bencillikler dediklerimi cocukca bulmalar konuştugum kelimeleri sacma bulmalar ve yanlışını kabul etmemeler başladı.adeta son senelerde cocuk muamelesi gördüm harcamalarıma karışmalar vs vs anlatılcak çok şey var aslında ama olmuyo işte.neyse biz hiç anlaşamamaya başladık kız arkadaşımla cunku ben karadenizli oda göçmendi kültür farkı olsun örf ve aadetler olsun cok farklıydı.son 1 sene içerisinde artık dedik evlenelim rahatlayalım her mutlu çift gibi kafamıza göre gezelim tozalım diyerekten evliliğe adım atmak için aileleri isteme işi olarak devreye soktuk.benim babam taa memleketten kalkıp kız babasına gitti konuyu actı kızın babasıda nasipse olsun dedi babamın yüzüne sonra bu adam gidiyo eve kızı ve annesini yerin dibine sokup cıkarıyo ve kız arkadşımı işten alıyo telefonlarını elinden alıyo ve 1 ay görüşemedik hep sakladılar benden.herşey üst üste geldi ve biz erkek tarafı olarak isteme işinden bir müddet vazgectik ortalıgın sakinleşmesi ve kız arkadaşımın eski haline kavuşması için.aradan 2 ay gecti ve tekrar istemeye babam babasına gitti bunlarda bu şekildeymiş adet :) sonra bu sefer babası ikna oldu ve o hafta içerisinde söz kesilecekti ve bizde muradımıza erecek idik! işte filim buradan snra kopmaya başladı annem kızın annesini arayarak bizim adetlerimizi söylüyo işte kızınız oglumuzla gezicek gerekirse kapısından alıcak bırakıcak vs vs gibi cümleler kullanıyor söz takmaya cocugumuz eve gelicek deniliyo.kzın annesi ise hayır cocuk bu eve giremez söz takmaya bile getirmeyin  sakn cocugunuzu diyor asla ama asla evden alamaz evlenene kadar buraya gelemez deniliyor tabi bize göre bunlar ters olan şeyler ama işte afedersiniz ama geri kafalı insanlar hala cok ama cok bayatlamış eski kafalarnı sürdürüyolar hangi devirde yaşıyorsak anlamış degilim.sonra kız arkadaşım annesinin elinden telefonu alarak başlıyor annem ile tartışmaya biz bu zamana kadar gezdik eglendik yeterince birbirimizi tanıdık siz lütfen bunları karıştırmayın bu şi cok zor oldu lütfen bozmayın bu işi diyor vee annem artık kız arkadaşımı gelin olarak istemiyo bu konuşmasından sonra cok ama cok sogudu cunku büyüklerin işlerine asla kücükler burunlarını sokmamalı ve işte bütün hallerim yıkıldı 7 senedir tanımadıgım insan bir anda değişiverdi yok sözde bunu alıcaksınız geliceksiniz yok şu takılacak yok bu takılacak bende durumum neyse onu yapmaya hazırım dedim fazlasıını yapamam durumum belli ve biliyorsun dedim durumumu bildigi halde benim sözde ona takacagım vs her neyse eşyalara aşagılayıcı sözler sergiledi ve benim o an bittigim andı kapadım teli gittim hazırlık yapan ailemin yanına hazırlıgı bırakın beni dinleyin dedim ben artık bu kızı istmeiyorum bitti dedim gitmiyorsunuz dedim onlarda dedigimi yaparaktan o hafta sonusu bindiler otobüse memlekete gittiler.biz ayrıldık aylarcaa bekledik öyle aynı mühitte oturdugumuz için görüyorduk birbirimizi her birbirimizi görmemizde içimiz yanıyordu onu cok seviyordum oda beni ama yaptıkları şeyler yüzünden ailemden ve benden artık bir darbe aldı snra bu ailesi beklerken ailesine biz ara verdik biraz dedi ve ailesi umarım cok sevinmiştir cunku istemiyorlardı.galiba cok doluyum kusura bakmayın herşeyin yazmak istedim özürdilerim gercekten arkadaşlar.
neyse biz bununla hiç anlaşamıyoruz 100 kere ayrıldık barıştık ve şimdi tekrar barıştık.ona bazı şartlarımı sundum rahatsız oldugum konuları anlattım tekrar asla eskisi gibi olmicam bana inan dırdır vırvır yapmicam seni sıkmicam seini bogmicam aldıgınız hediyelere laf etmicem ailene saygısızlık yapmicam diyerekten bir söz verdi.bende kabul ederekten tekrar başladım sevdigimden.ama ailem cok karşı ne yapacagımı bilemiyorum artık.anlaşamadıgım insanla sırf seviyorum diye evlenmek zorundaymışım gibi hissediyorum artık kendimi.onunla barıştıgım zaman cok pişmanlık duyuyorum ama ayrı kaldıgım zamanda cok arıyorum onu bunun bu tip duygunun ne tür bir hastalık oldugunuda cok merak ediyorum acıkcası.ayrı kaldıgımız dönemde ben yeni aşklarla tanıştım 1 ay olmuştu fakat kıyaslama yaptıgımda yeni arkadaşım bana cok cazip geliyordu cunku benden 6 yaş küçüktü beni 1 ay olsada cok sevdi ama ben hiç ısınamadım cunku unutamıyordum ama rol yapmak zorundaydım cunku bazı şeyleri unutmam gerekirdi.7 senelik ilişkimdeki kız arkadaşım 27 yaşında bense 25 yaşındayım.benden oldukca akıllı zeki bir bayan artık sanki herşeyi görmüş gibi geliyor konuşmaları tavırları bilemiyorum artık.
sorum şu : bir insan yaptıgı şeyleri tekrar yaparmı? yani huyu değişirmi? tekrar yapmicam desede tekrar yapma şansı yüksekmi?
inanın evlenmekten korkar oldum kime güvenecegimi bilemez oldum
bu ilişki benide onuda cıok yıprattı ve ayrılan hep ben old um cunku boguluyorum sıkılıyorum tekrar geri döndügümde de hep kabul ediliyorum bundan da sıkılmış durumdayım.
ben bi insana yalan söylüyorsam ona göre yeter artık ben ayrılıyorm dersem tekrar geri döndügümde beni kabul ediyor ise alışkanlıklarından vazgecemiyormu yoksa beni cokmu seviyordur?
evlensek ilerde bu tip sorunlar tekrar karşımıza cıkarmı? evlensek düzelir diyip zamana bırakmak yanlışmı olur? inanın kafam allak bullak cok karışıgım.
biraz da olsa bu ilişkiden sogudum ama onu görünce cok mutlu oluyorum ertesi sabah uyandgımda ya ben ne yaptım neden barıştım bu insanla dedigimde cok oluyo.
arkadaşlar lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var cok ama cok tesekkür ederim
hayırlı geceler
IP
nihal38
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 954

Alıntı nihal38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2010 Saat 18:25
önecelikle aramıza hoşgeldiniz..yazdıklarınızdan yola cıkarak 7 yıllık bir beraberliğin sonunda evlenme kararı almıssnız ve iş ciddi noktaya gelince kız arkadasınız degişmeye baslamıs..anlattıklarınıza göre bence bir tutarsızlık var arkadasınızda..Ya ailesinin söylediklerine göre hareket ediyor yada sizin ondan vazgeçmeyeceginizi düşündüğü için bunu her sekilde kullanmaya calısıyor..Sizi seven insan maddi durumunuzuda göz önünde bulundurarak hayat müşterektir deyip olanla yetinmeli ve yapılacaksada beraber yapmalı mücadele etmeli, demeli..Kültür farklılıklarında bir şekilde biyerlerden kopuyor düğümler,bence bundan sonrasında kendınızı ve ailenizi bosyere üzmemeli hayata 4 elle sarılmalısınız..unutmayınki hayata bir kere geliyoruz ve yasanacakta baska hayat yok kendinizi ve zamanınızı boşa heba etmeyin.Gelecege bakın daha karsınıza neler cıkacaktır..Bikere dikiş tutmasa anlarım ama sizinki artık yamalanacak bir dikişte deil bence..Bu böyle devam eder bence tabi bunu anlattıklarınızdan yola cıkarak söylüyorum.Unutmayınki her bitiş yeni bir başlangıctır..
her bitiş yeni bir başlangıçtır..
IP
ynsressam
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı ynsressam Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2010 Saat 19:41
nihal hanım  hoşbulduk

inanın yazdıklarınız cok güzel birşey.evet ondan ayrılamayacagımı düşünerekten yaptı bunun bende farkına vardım.ailesinden olamaz cunku ailesi birşeye karışmıyo yada bilemiyorum ama ondan ayrılamayacagımı koz kullanarak yaptı bana bunları cok eminim.
şimdi ben ayrılmaya kalktıgımda da değşmeye başladı tamam herşeyi ortak yapalım o zaman, sevmedigin şeyleri yapmicam rahatsız oldugun konularda seninle tartışmicam,şimdi onda da ayrılma korkusu sarıdıgı için bi anda değişmeye başladı gercekten ben hiçbirşey anlayamıyorum kafam şimdi daha cok allak bullak biliyorum bu dünyada ne boşanan ne ayrılan insanlar var cocukları olan insanlar ayrılıyo sonucta dünyanın sonu degil sonucta evli degilim sadece evliliğe adım atarken kötü olay yaşadım.inanın artık evlenmekten bile korkuyorum artık.kimseye güvenilmiyo insanların 2.inci yüzleri nasıl bilemiyoruz.
evet bu konuda ailemi cok üzdüm cunku onlar bu ilişkiye evliliğe karşılar cunku sogudular kızdan biride cıkıp bu kız iyi evlen diyen olmadı ailemden evlenince böyle olur evlenince şöyle olur dendi hep.bende şuan ne yapacagıma karar veremiyorum gercekten basiretsiz bir yapım var ve kolay kolay karar veremiyorum : (
peki insan huyundan vazgecermi?
degiştirebilirmi huyunu? tamam şimdi yapmicam derse ilerde yapar mı sizce?

teşekkür ederim
IP
nihal38
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 954

Alıntı nihal38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2010 Saat 11:38

Bunu bilecek sadece sizsiniz yani hyundan vazgecermı gecmezmı?7 yıldır tanıyosunuz.bence biraz kendinizi dinlemeyi deneyin..cok derin ayrıntılara girerseniz kafanız dahada karısır..arkadaslarınızla sevdiklerinizle zaman geçirin fazla yalnız kalıp kafanızda kurmayın..

her bitiş yeni bir başlangıçtır..
IP
ynsressam
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı ynsressam Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2010 Saat 11:52
artık ben büyü bozuldu diye düşünüyorum cunku içimde heyecan aşk kalmadı.eski günlerim kalmadı yani 7 sene insan herşeyi yaşıyo şimdi ise sürekli kavga söyledigim şeyleri ters anlamalar başladı.evlenipte ne olacak ne yaşayacagımki diye düşünüyorum cunku herşeyi yaşıyo insan 7 sene içerisinde.benim niyetim ayrılmak fakat onu tekrar gördüğüm zaman üzülüyorum konuşmak barışmak istiyorum mesela bunu neden yaptıgımıda bilemiyorum
teşekkürler
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Saglik ve Tip