| Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak | |
| |
|
| Sayfa 21 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
uzman
Yönetici
|
![]() Konu: Hemen BoşanmayınGönderim Zamanı: 01-Ağustos-2008 Saat 15:11 |
|
Son zamanlarda evini terk eden eşlerin sayısında inanılmaz bir artış görüyorum.Bu durum beni bu konuda birşeyler yazmak zorunda hissettirdi.
İnsanlar belirli yaşlara geldikten sonra gerek kendiliklerinden ya da çevre baskısıyla evlenmeyi düşünmeye başlıyorlar.Bu konuda kimi kendisine güvenip kendi sevdiği ve mutlu olabaileceğine inandığı bir kişiyle evlenirken kimi de herşey de olduğu gibi bu konuyu da başkalarına havale ederek olası olumsuzluklar karşısında sorumluluğu yıkacak birisinin olabileceği düşüncesiyle kendisini sigortalamış oluyor.
Başlangıcı her ne şekilde olursa olsun çiftler bu aşamada bir anda daha önce hiç karşılaşmadıkları bazı kişilerle karşılaşmak durumunda kalıyorlar.Tabii bu karşılaştıkları kişilerde doğal olarak daha önce tanışmadıkları birileriyle tanışmış oluyorlar.Böyle bir atmosferde karşılaşılan kişiler doğaldır ki bu ortama bazı inançlar,düşünceler ve geleneklerle gelmiş oluyorlar.Herkes dünyayı kendi inançlarına ve paradigmalarına uydurmak gibi bir yanılgı içinde olduklarından yeni insanları yadırgamaya başlıyorlar.Küçük küçük kıvılcımlar bakıyorsunuz bir anda büyük bir yangına dönüşebiliyor.Evlenmek isteyen çiftler bir anda kendilerini bu yangının ortasında buluyorlar.
Bu süreçte çiftler birbirlerini tanımakla uğraşmanın yanısıra hayatlarına sonradan dahil olan ve adına akraba denilen kişilerle de uyum sağlamaya çalışmaktadırlar.Bu dönem yeni evliler için gerçekten çok zor bir dönemdir.Bu dönemde yaşanan sorunları ve çatışmaları çözebilen çiftler evlilik için sağlam bir temel atmış sayılabilirler.Aksi durumlarda genelde kişiler kendi ailesi ile eşi arasında sıkışıp kalmakta çareyi kaçmakta aramaktadırlar,bazen de kaçan taraf karşı aile ile sorun yaşayan kişi olabilmektedir.
Bu dönemi sağlıklı aşabilmek öncelikle karşı tarafı olduğu gibi kabullenmekle yani ona ve düşüncelerine saygı duymakla mümkündür.
Bu çatışmalar genelde evliliklerde ikili ilişkiden kaynaklanabilen sorunların üzerine tuz biber olabilmektedir.Bu gerginliklerin ağırlığı altında kalan çiftler bir de ekonomik sıkıntılar yaşıyorlarsa tam bir felaket olabilmektedir.Birçok kavgalar kırgınlıklar karşısında çiftler bir anda kendilerini boşanmanın eşiğinde bulabilmektedirler.
İşte kritik an budur "aman hemen boşanmayın tüm bunların çözümü olabilir"... Çözüm için önce sağlıklı bir şekilde konuşabilmek yani doğru bir iletişim kurabilmek gerekir.Asla ve asla bu tür sorunlara başkaları dahil edilmemeli çiftler kendi aralarında bu sorunları çözmeye çalışmalıdırlar.Umutsuz olmadan iyi niyetle verilecek mücadeleler evliliği kurtarabilir.İşin en kolayı zorluklardan ve mücadeleden kaçmaktır.Unutmayın ki mücadeden ve zorluklardan kaçmanın bedeli de mutsuzluktur.Doğaldır ki adı ne olursa olsun yeni bir hayat gerilimlidir ve sorunludur.Boşanırsanız da sorunlu ve gerilimli günler yaşayacaksınız.Evliliğinde sorun yaşayan kişiler sürekli tepki vermek ya da şikayetçi olmak yerine ÇÖZÜM'e odaklanmalıdır.Günlük atışmalar tartışmalar aktif ya da pasif agresif davranışlar(küsmek gibi)kişileri sadece boşanmaya götürür.Eşler sakin bir biçimde hayatlarındaki bu zor ve gerilimli günleri nasıl aşabileceklerini konuşabilmelidirler,kimse kimseyi herhangi bir konuda zorlamamalıdır.Unutmayın evlilik birlikte yaşamaktır,birinin diğerini kendi hizmeti için kullandığı bir ilişki değildir bunun adı başka birşeydir.
Yaşam engelli koşu gibidir,kazananlar engellerin üzerine gidenlerdir.
Eğer bunu aralarında çözemiyorlarsa boşanmadan önce mutlaka profesyonel bir yardım almalıdırlar.
Unutmayın "Mutlu evlilik sorunların olmadığı değil sorunların çözülebildiği evliliklerdir!!!" Düzenleyen uzman - 01-Ağustos-2008 Saat 15:44 |
|
|
|
|
zerinc
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2008 Saat 18:10 |
|
merhaba aslında bu konu hakında deneyimim yok sadece evlenen kişiler bana göre kendilerini bulamayan sadece yaşadıgı hayatan kurtulmak isteyen evliligi oyun zaneden istediginde bozabilecegini zaneden aslında bence insan kendini buldugu ve para özgürlugü olmalı sonradan olunca evlilik kalmaz.
|
|
|
|
|
paramparca38
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2008 Saat 03:21 |
|
bende bosanmanin esigindeyim bilmiyorum ne olacak hic anlamadigim bi sekilde kendimi bu durumda buluverdim..aslinda birikimlerin sonucu oldu ..bilmiyorum ne olacak sonucu esim kaciyo devamli sorunlari konusmaktan herseyde birikince patliyo haliyle.. allah yardimcim olsun
|
|
|
|
|
nihal38
Moderatör
|
![]() Gönderim Zamanı: 06-Ağustos-2008 Saat 13:08 |
|
kısa süren bir evlilik yaşadım ve boşandım aradan 3 yıl geçti.daha sonra mutlu olabileceğimi ve mutlu edebileceğimi düşünerekten nişanlandım ama yine ileride olmayacağını düşünerekten evlenmekten vazgeçtim.bu gidiş nereye kadar devam edicek bilmiyorum ama boşanan insanlarda sanırım hem kendine hemde çevreye karşı bir güvensizlik oluşuyor.oysa tek istediğim şey yuva kurmak ve çocuklarımla mutlu olabilmekti..ama sanırım böyle giderrse zor görünüyor..çünkü hergeçengün herşeyden daha çok soğumaya başlıyorum.her konuda çok kararsızım ve gelecekten ne beklediğimi bu hayattan ne istediğimi bilmiyorum..çevremdeki bana değer veren insanları üzüyorum ve onların hayatlarınıda mahvediyorum..ama bunun olmasını istemiyorum.. |
|
|
her bitiş yeni bir başlangıçtır..
|
|
|
|
|
paramparca38
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2008 Saat 06:38 |
|
bende bosanirsam eger bir daha evlenemem ..nasil guvenilirki ? hayati tek basina goguslemekte cok zor, mutsuz bir evliligi yurutmekte cok zor .. peki nihal sunu soracam sana bosandigina pismanmisin ? |
|
|
|
|
nihal38
Moderatör
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2008 Saat 09:02 |
|
boşandığıma pişmanmıyım?bu benim tek başıma verdiğim bir karar değildi.bu yönde sürüklendik..eğer devam etseydi yine olmazdı yürütemezdik.nişanlıyken bikaçkez ayrılmıştık çünkü.biz beraberkende olamıyorduk ayrıykende tuhaf bir ilişkiydi.sanırım her ikimizinde olmucanı anlamamız için evlenmeemiz gerekiyodu..boşandığım için pişman değilim..boşanmasaydık çok daha kötü şeyler yaşanabilirdi.şimdi o hayatını kurdu eşi ve çocuğuyla mutlu umarım bu böyle devam eder.aramızdaki fark biz kadınlar herşeye daha duygusal yaklaştığımız için daha fazla üzülüyoruz kırıntıları kalıyor ve toparlanmamız daha zor oluyor.eskiye bakaraktan eski duygusal hallerim hiç kalmadı hiçbişeye duygusal yaklaşamıyorum ve daha olgunum yaşadıklarım bana çok şeyler öğretti..ama malesef şuan kendimi susuz toprak gibi hissediyorum..böyle duygusuz nereye kadar gider bilmiyorum..
|
|
|
her bitiş yeni bir başlangıçtır..
|
|
|
|
|
bitkin
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2008 Saat 19:32 |
|
Düzenleyen bitkin - 13-Ağustos-2008 Saat 19:32 |
|
|
lale devri çocuklarıyız biz zamanımız geçmiş
|
|
|
|
|
HeRSeY_ZehiR
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2008 Saat 23:07 |
|
Orjinalini yazan: bitkin
Bende bitkin'e katılıyorum...baştan algılanan eksikler asla giderilmiyor hatta daha da derinleşiyor...içinden çıkılmaz bir hal alıyor..sürekli tavsiye ettiğim konulardan biride bu eğer sizi rahatsız eden bir olgu varsa ilişkinizde asla düzelir diye beklemeyin ..yani kendimize bahaneler uydurmaktan vazgeçmeliyiz..olmayacak dua ya amin denmez derler ya...evlenerek düzeltemediğimiz gibi yeni problemler eklemekten başka birşeye yaramıyor ..
|
|
|
|
|
bitkin
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 15-Ağustos-2008 Saat 10:27 |
|
paramparça!bence hemen boşanmalısın bir süre üzülürsün,geçer.boşanmazsan,sürekli üzüleceksin!boşanmanın eşiğine kadar geldiysen bence affedilemeyen hatalar,vardır.kırılan kalp kaybolan güven asla geri gelmez.neden hep stres içinde yaşayasın ki
Düzenleyen bitkin - 15-Ağustos-2008 Saat 10:30 |
|
|
lale devri çocuklarıyız biz zamanımız geçmiş
|
|
|
|
|
TOPROCK
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 05-Kasım-2008 Saat 18:01 |
|
boşanma konusu her şahsın hayatta yer aldığı noktaya,ekonomik özgürlük,çevre vs bir çok unsura bağlı..birine bence hemen boşanmalısın demeden önce o evlilik ve o kişiler hakkında herşeyi bildiğimize emin olmak lazım..bu konu hassasiyet gerektiriyor bence..
|
|
|
|
| Sayfa 21 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|