| Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 21 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
TOPROCK
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 05-Kasım-2008 Saat 18:17 |
|
|
|
|
|
|
hayatogretir
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 05-Kasım-2008 Saat 22:53 |
|
Orjinalini yazan: TOPROCK
boşanma konusu her şahsın hayatta yer aldığı noktaya,ekonomik özgürlük,çevre vs bir çok unsura bağlı..birine bence hemen boşanmalısın demeden önce o evlilik ve o kişiler hakkında herşeyi bildiğimize emin olmak lazım..bu konu hassasiyet gerektiriyor bence.. bence haklısın.uzmanımızın dediği gibi sorunları çözmektir esas olan. kabul ediyorum erkeklerin sorunlar karşısında duyarsız olduğu bir gerçektir.bazen yanımızdaki insana rağmen bir özveri mücadelesi vermemiz gerekebilir.bunu da ancak yaşayan bilir.peki ayrılıktan sonrasının daha kolay ve güzel geleceğini kim söyleyebilir.tecrübeyle sabit ki ayrılma aşamasında bravo çeken insanlar yuhalamak için fazla gecikmiyorlar.en kötüsü de bu en yakının oluyor çoğu zaman. hiçkimseye hemen boşanmalısın,bu senin için en iyisi demek hakkını kendimizde görmemeliyiz..
|
|
|
HAYAT ÖGRETİR BİZE ACIYI VE TATLIYI...
|
|
|
|
|
HeRSeY_ZehiR
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2008 Saat 09:49 |
|
Hemen mi? Daha sonra mı? işte bu handikap insanı en yoran kısmı..ikili ilişkilerde görmek istediğimiz ile gösterilen birbirine yakınsa...konuşmalar genelde (Ben de)diye kesilir...sanırsınız ki size aşılmayacak dağ geçilmeyecek okyanus yoktur...süslenir püslenir hayaller..nikah masasına kadar belki sonraki birkaç zamana kadar..devam eder bu heyecan...birlikte geçirilen onca güzel zaman...yerini değişimlerle beraber farklı boyutlara sürükler..artık birlikte olduklarının güvencesiyle..yeni planlar yaparlar çiftkişilik..:) önce aksamalara hep suçlu aranır...bunlar; Anneler,Babalar,Kardeşler,Yakın akrabalar,iş arkadaşları,bekarlık arkadaşları ve yeni tanışılan insanlar...dan oluşur..bertaraf etmek için harcanan çabalar...umarsızca...resmen resetlenmeye çalışılınır...tüm çabalar çift kişide tek'e inmeye,1'nci planda ilerlemeye yöneliktir...Aitlik olgusu evlilikle perçinlenir..artık sahip-tirler...2 bedende 1 düşünce.. iki tarafta farkında olmadan yok etmeye çalışır...sair paylaşımları...kendileride sorun olur kendilerine..oysa ki evliliğin ana kuralı..paylaşmaktır..aklınıza gelen gelmeyen herşeyi paylaşabilmektir..ailenin omurgasını oluşturmak..meşakkatli bir çalışma gerektirir...geliştirmek için harcanmalı emek..yok etmek yerine saygı duyulmalı ve yaşanmış ne varsa paylaşılmalı...dost olmayı başarmalı...ve kesinlikle tüm doğrular denenmeli...olmayacak dua ya da amin dememeli..çekilmez bir hayat varsa..ve ancak boşanmayla bitecekse...çokta büyütmeye gerek yok...hayat sizsiniz...siz varsanız var...mutlu paylaşımlar diliyorum tüm dostlara...
|
|
|
|
|
hayatogretir
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2008 Saat 20:35 |
|
Orjinalini yazan: HeRSeY_ZehiR
Hemen mi? Daha sonra mı? işte bu handikap insanı en yoran kısmı..ikili ilişkilerde görmek istediğimiz ile gösterilen birbirine yakınsa...konuşmalar genelde (Ben de)diye kesilir...sanırsınız ki size aşılmayacak dağ geçilmeyecek okyanus yoktur...süslenir püslenir hayaller..nikah masasına kadar belki sonraki birkaç zamana kadar..devam eder bu heyecan...birlikte geçirilen onca güzel zaman...yerini değişimlerle beraber farklı boyutlara sürükler..artık birlikte olduklarının güvencesiyle..yeni planlar yaparlar çiftkişilik..:) önce aksamalara hep suçlu aranır...bunlar; Anneler,Babalar,Kardeşler,Yakın akrabalar,iş arkadaşları,bekarlık arkadaşları ve yeni tanışılan insanlar...dan oluşur..bertaraf etmek için harcanan çabalar...umarsızca...resmen resetlenmeye çalışılınır...tüm çabalar çift kişide tek'e inmeye,1'nci planda ilerlemeye yöneliktir...Aitlik olgusu evlilikle perçinlenir..artık sahip-tirler...2 bedende 1 düşünce.. iki tarafta farkında olmadan yok etmeye çalışır...sair paylaşımları...kendileride sorun olur kendilerine..oysa ki evliliğin ana kuralı..paylaşmaktır..aklınıza gelen gelmeyen herşeyi paylaşabilmektir..ailenin omurgasını oluşturmak..meşakkatli bir çalışma gerektirir...geliştirmek için harcanmalı emek..yok etmek yerine saygı duyulmalı ve yaşanmış ne varsa paylaşılmalı...dost olmayı başarmalı...ve kesinlikle tüm doğrular denenmeli...olmayacak dua ya da amin dememeli..çekilmez bir hayat varsa..ve ancak boşanmayla bitecekse...çokta büyütmeye gerek yok...hayat sizsiniz...siz varsanız var...mutlu paylaşımlar diliyorum tüm dostlara... çok canımı yaktın inan.mantığım sana hak veriyor.kalbim bir ümitle çırpınıyor.dizlerim kanıyor ve fısıldıyorum sevgili dost.haklısın...haklısın... maalesef haklısın...
|
|
|
|
|
|
|
|
Misafir
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2008 Saat 21:47 |
|
Bence herkes anlayışlı değil bu konuda toplumumuz psikolojisinde bu mümkünde değil.Seçimde yanılgıya düşmezsek başkaları değilde bu bizim seçimimiz olursa başarılı oluruz.Çünkü başkasının hayatımıza müdahale etmesi çoğunlukla evliliklerde sevgiye doğrudan hükmetmek gibi olayları doğurabilir.
Boşanmaların Nedenleri
Aldatma
Aşırı kıskançlık
Aşırı duygusallık
Bencillik
Ruhsal rahatsılıklar
Bunların sonucunda dengenin olmaması bayanda bir boşluk yaratacaktır.
|
|
|
|
|
HeRSeY_ZehiR
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2008 Saat 10:02 |
|
Orjinalini yazan: hayatogretir
Orjinalini yazan: TOPROCK
boşanma konusu her şahsın hayatta yer aldığı noktaya,ekonomik özgürlük,çevre vs bir çok unsura bağlı..birine bence hemen boşanmalısın demeden önce o evlilik ve o kişiler hakkında herşeyi bildiğimize emin olmak lazım..bu konu hassasiyet gerektiriyor bence.. bence haklısın.uzmanımızın dediği gibi sorunları çözmektir esas olan. kabul ediyorum erkeklerin sorunlar karşısında duyarsız olduğu bir gerçektir.bazen yanımızdaki insana rağmen bir özveri mücadelesi vermemiz gerekebilir.bunu da ancak yaşayan bilir.peki ayrılıktan sonrasının daha kolay ve güzel geleceğini kim söyleyebilir.tecrübeyle sabit ki ayrılma aşamasında bravo çeken insanlar yuhalamak için fazla gecikmiyorlar.en kötüsü de bu en yakının oluyor çoğu zaman. hiçkimseye hemen boşanmalısın,bu senin için en iyisi demek hakkını kendimizde görmemeliyiz.. Önceki yazıma ek olarak; Evliliklerde ki ekonomi boyutuna deyinmek istiyorum...10 yıldır evliyim..1 oğlum var 9 yaşında...evlenmeden önce aile geçindirecek kapasitem vardı..bu yüzden eşim asgari ücret maaşda getirse razıydım...yani bir insan kendini geçindirebiliyorsa...2'nci bir kişi pek de külfet olmaz diye düşünüyordum..ve sevgi saygı olduktan sonra..mantık çerçevesinde..yaşam paylaşılabilinir diye düşünüyordum...bu (Ben de)lerin yoğun olduğu zamanlarda...evi tuttum eşyaları kendi evimden ve eskiciden aldım...gelin saçımı bile fazla para vermemek için normal topuz yaptırdım inanın nikah kıyafetlerimize kadar ben aldım...hamile kaldım çalıştığım yerden gizledim..çünkü ordan aldığım maaşla geçinmek zorundaydık..
herşeyi paylaşmaya herşeyden önce başlamıştım... yoksunluk ruhda başlar.. nedir ki bu para yada ekonomik özgürlük dediğiniz...hepsi hikaye aklı başında olan bir insan yaşaması için gerekenleri bilir..kimse kimseye mecbur değildir...takdir etmeli ve geliştirmeli..ve tamamlamalı eksik kalınan yerde..doğum olayı biliyorsunuz ki bir kadının toplumda maddi yönden kazançlarını engelleyen bir durum..çalışmanın imkansız olduğu dönemlerden biri...burda babadan ve eşten beklentimiz nedir..en asgarisinden eve bakabilmesi..çaba harcamasıdır..bırakın maddi yönü manen de yanlız kaldım bebeğimle beraber...dilenci bile oldum...aileme karşı mahçup oldum...bir bebeğe sahip olurken..tüm değerlerimi kaybettirdi bana evlilik...yılmadım aile olmak için ne gerekiyorsa tüm çabamı gösterdim..tüm maddi ve manevi birikimimi harcadım ..eşimi olduğu gibi kabul ettim..tüm isteklerimden özlemlerimden vazgeçtim...aile olarak kalalım yeter dedim...tüm sorumsuzluklarını resetledim...kendime olması gerektiği gibi en fazla iki kişilik bir hayat kurmanın yollarını araştırdım...prosudur nedir diye çok sordum...(Hatta B&B ile tanışmam da bu döneme denk geliyor)ve buldum..hayata direnmem gerektiğine inandım..çünkü yokluğun en yokluğunu gördüm...haketmediğim halde diyorum...böyle dedikçe kendimi yıprattım...ve herkes hakettiğini yaşar deyip yoluma devam etmenin daha doğru olduğuna karar verdim...gecen yıla kadar ailemi gecindirdim...ama bu yıl bunun sonu olmadığına karar verdiğimde..eşimi tüm aile sorumluluklarıyla başbaşa bıraktım...çok bocaladı saldırganlaştı...bize bakmak zorundasın kısmında..gerçeklerle yüzyüze geldi..beş parasız...açlık ve susuzluk ta dahil...tüm ödemeler...faizli...iptalli ...avukatlı...kısacası herşey yok oldu...bu arada bende..yok oldum...artık onun eşi değildim...beni yada bizi düşürdüğü durumları..içinde hissederek yaşadı..oğluma fazla hisettirmeden...ama ben tüm acısıyla yaşayarak onu seyrettim...tüm rezillikleri görüyordum.....ama maalesef ki beklemekten başka yol bulamadı...1 aydır çalışmaya başladım bir şirket de beş kuruşsuz bi vaziyette..ilk görüşmede başladım..çalışmaya..evle ilgili sorumlulukları taşımayacağıma söz vererek tabiki..ben ve oğlum..muhtaç olmayalım yeter..tabi ayrılma boşanma gündeme geldi...ama bana çok basit geliyor..adliyede bir imzayla..ayrılmak..ben ayrıyım zaten..şu günlerde ise onca çileden sonra sadece namus kavramı gündemde..psikolojik dayak yiyorum benliğimde..yarın işe gidemeyecek sokağa çıkamayacak duruma oğlumun yüzüne bakamayacak hale getiriyor beni.. yıldırıyor intiharı bile düşündürüyor...ama tanrı bana bir güç veriyor..direniyorum..direnicem... esir olmayacağım psikolojime..bunun da üstesinden geleceğim...eminim ve tek dostum benim kendimim...bu namus kavramını bitirmem boşanmama bağlıysa sırf bu yüzden boşanacağım..şu soyadı meselesi yani...onun kimliğini taşımak gereksiz belkide..yani hem sevgi hem mantık evliliği yaptım...ama basit şeylere takıldım kaldım...olmayınca olmuyor..içim rahat belki de aptallık derecesinde elimden geleni yapdım...ama huzurluyum kendi içimde...biraz daha zorlanacağım ama...başaracağım...eminim..sonucunu paylaşırız..bu platformda..
Sevgilerimle
|
|
|
|
|
Misafir
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2008 Saat 14:22 |
|
Ekonomimiz yoksa evlenmek zorunda değiliz.İlerisini görmek için başkasına ihtiyaç duymazsak belki doğruyu bulabiliriz. |
|
|
|
|
hayatogretir
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2008 Saat 15:06 |
|
yüreği buruk ama bir o kadar güzel anne.dilerim bir gün mutlu olursun demek çok yavan geliyor inan bana... |
|
|
|
|
|
|
|
talih35
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2008 Saat 14:43 |
|
çocuk da var fakat ikimizde boşanmaya karar verdik. artık birbirimize hiç tahammülüz yok. çocuk olması bizi yavaşlatıyor ama daha ne kadar böyle gider bilemiyorum. artık birbirimize çokkırıcı kelimeler kullanıyoruz ama yinede aynı evi paylaşıyoruz.ekonomik olarak da ayrılmak çok zor. yardım almamız lazım ama kimden? |
|
|
|
|
Misafir
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 19-Aralık-2008 Saat 17:08 |
|
bence evlilik gerçekten çok zor..lafları duymadan olayları görmeden yapan insanlar artık geçmişte kaldı sanırım..yada varsa da ben onlardan degilim..yeni evlendim..ama şuanki aklım olsa kesinlikle evlenmezdim..şuan yaptıgım hataları görüyorum ama geri dönemiyorsun..imkansız degil belki geri dönmek ama kararsız kalıyorsun ya daha kötü olursa..ya altındn kalkamazsam..gibi düşünceler insanı kararından geri döndürüyor..ailesi olmasa belki herşey daha kolay olur..ben birde memleket degiştirecegim..ve orada yalnız olacagım..eşim ise böyle bir sıkıntı yaşamayacak çünkü ailesi zaten yanında olacak..bizi yönetmeye çalışıyorlar ve eşim onların lafını ne yazık ki çok dinliyor:(kafam çok ama çok karışık...
|
|
|
|
| << Önceki Sayfa 21 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|